vantaaweather.info

 >> Info

Tietoja sääasemasta
vantaaweather.info on harrastuspohjalta ylläpidetty sääasema Vantaalla, Vantaanlaaksossa. Laitteisto on rakentunut vähitellen vuodesta 1995 ja nykyisen muotonsa se sai vuonna 2005.

Historiaa

Ensimmäiset kokeilut tehtiin vuoden 1995 loppupuolella. Tällöin suunnitelmissa oli rakentaa yksinkertainen sääasema analogisella näytöllä. Ensimmäiset anturit saatiin Vaisala Oy:ltä lahjoituksina vuoden 1996 aikana. Vuoden 1998 loppupuolella laitteesta päätettiin tehdä tietokonepohjainen ja tämän jälkeen kehitystä on jatkettu jo kuuden erilaisen laitteistoversion verran.

Laitteiston tekninen toteutus

Laitteisto perustuu Atmel AVR -mikrokontrolleriin ja PC-koneeseen, jotka suorittavat mittaukset ja muuntavat antureilta saatavan datan tekstimuotoon. vantaaweather.info on virtuaalipalvelin DC Events Oy:n www-palvelimella ja saa mittaustiedot internetin kautta.

Projektia tukeneita yrityksiä

Tekijänoikeudet

Sivuston kaikki sisältö © Matti Kärnä ja DC Events Oy 1998-2023.
Tietojen kopiointi ja kaikenlainen automaattinen hakeminen on ehdottomasti kielletty ja mikäli kyseistä toimintaa havaitaan estetään pääsy sivustolle ko. IP-osoitteesta pysyvästi!

Yhteystiedot

Sivustoa ylläpitää Matti Kärnä. Yhteydenotot osoitteeseen

Huomautus mittaustarkkuudesta

vantaaweather.info on täysin harrastuspohjalta ylläpidetty palvelu ja osa sen komponenteista ei täytä ammattikäytön vaatimuksia. Vaikka tietojen tarkkuus on pyritty varmistamaan kaikin mahdollisin keinoin, sääaseman ylläpito ei voi ottaa minkäänlaista vastuuta tietojen oikeellisuudesta tai saatavuudesta. Kaikki tietojen käyttö tapahtuu siis käyttäjän omalla vastuulla!

© 1998-2023 Matti Kärnä